Rabu, Januari 21, 2015

Karikatur Feminin

Populariti dan kegemilangan Feminin bukan sahaja menjadi buruan mereka yang terlibat secara langsung dalam dunia seni tetapi turut mendapat perhatian kartunis untuk dijadikan bahan dalam hasil karya mereka. Berikut kami kongsikan antara karikatur berkaitan dengan Feminin.


Ini adalah antara karikatur terawal yang dapat kami kesan untuk Feminin. Ketika ini mereka masih berlima dan sedang dalam proses transformasi penampilan serta imej.

Ini pula karikatur Feminin untuk majalah URTV. Kami yakin kartunis ini mendapat ilham ketika Feminin menjayakan sesi promosi untuk album 'Kini' di Universiti Utara Malaysia.


Selain daripada kartunis, Feminin juga dijadikan inspirasi pelukis amatur untuk dipotretkan wajah mereka. Kami kongsikan antara hasil nukilan mereka untuk tatapan semua.

Hanya menggunakan pensil, lakaran muka depan album 'Kini' nampak menjadi. Tahniah kami ucapkan kepada pelukis.


Lukisan yang bersahaja tetapi tetap mempunyai nilainya yang tersendiri. Feminin dipotretkan ketika mereka tinggal berlima dan terlibat dalam rangka promosi album kompilasi pertama mereka.


Walaupun begitu bersahaja lukisan ini tetapi kami yakin jika anda seorang GOFF pasti anda dapat mengenali siapa yang dilukiskan oleh pelukis ini. Tidak dapat dinafikan hampir semua ciri-ciri Feminin ada dalam gambar ini.


Lagi dari pelukis yang sama cuma kali ini pelukis memilih untuk menampilkan Feminin dalam hitan dan putih.

Cukup unik dan menarik hasil lukisan ini. Pelukis berjaya menyerlahkan Feminin seolah-olah gambar sebenar.


Terima kasih kepada yang sudi berkongsi karya hebat mereka ini. Ia terus menjadi bukti pengaruh serta kesan yang ditinggalkan Feminin amat besar dan tidak dapat disangkal lagi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan