Rabu, Oktober 09, 2013

Muzik Muzik 1997 Artis Undangan - Kehadiran (Live)
Seingat kami ini merupakan satu-satunya persembahan Feminin untuk rancangan Muzik Muzik setelah kelahiran album 'Kembali'. Ketika ini mereka telah diundang sebagai tetamu undangan bersempena kelahiran album baru. Di penghujung rancangan Feminin telah mendendangkan lagu 'Kehadiran' secara langsung dengan begitu sempurna. Sebagai makluman, bermula tahun 1997, Muzik Muzik lebih mengutamakan persembahan secara langsung untuk artis jemputan sebagai cara membuktikan keupayaan seseorang artis untuk menyanyi khususnya apabila terpilih ke separuh akhir nanti.

Pada kali ini Feminin telah memilih pakaian sedondon bewarna biru gelap untuk digayakan. Dress mengikut bentuk badan daripada fabrik satin ini begitu sesuai dan kena dengan mereka yang mula menginjak ke alam dewasa. Busana ini pernah digayakan Feminin semasa mereka menjayakan iklan Lux. Persalinan ini juga menjadi trademark imej untuk album ketiga mereka 

Lagu ini turut dicalonkan dalam carta melalui penayangan video klip sahaja tanpa kehadiran Feminin pada episod yang lain. Namun, kedudukan lagu ini di dalam carta kurang baik menyebabkannya tidak tercalon untuk ke separuh akhir. Walau bagaimanapun, sebagai peminat tegar, persembahan ini sudah cukup memuaskan dengan lontaran suara As yang jelas serta harmoni vokal yang diadun indah menjadikannya sesuatu yang boleh dibanggakan!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan