Khamis, Julai 04, 2013

Discography - 14 Lagu Hit Paling Hebat : 20th Feminin
• Tajuk Album : 14 Lagu Hit Paling Hebat : 20th Feminin
• Terbitan : NSR
• Penerbit : NSR
• Tahun Diterbitkan : 2013
• Jumlah Trak : 14 lagu
• Lagu Popular : Untukmu, Kini & Kehadiran
• Jumlah Jualan : Melebihi 5000 unit


Ulasan :

Bersempena dengan ulangtahun penubuhan rasmi kumpulan Feminin, pihak NSR telah mengambil inisiatif meraikannya dengan menerbitkan satu lagi siri album kompilasi yang menghimpunkan lagu-lagu terbaik daripada Feminin. Tiada lagu baru atau rakaman semula yang dilakukan. Memandangkan kompilasi kali ini adalah terbitan NSR, maka pemilihan lagu-lagu lebih banyak diambil daripada album 'Untukmu' dan juga 'Feminin In the House Mega Mix'. Itulah adalah antara perbezaan kompilasi ini berbanding dengan dua siri kompilasi sebelum ini.

Untuk 'cover album', pihak NSR telah memilih foto daripada imej mereka mula-mula muncul di persada seni tanahair. Foto ketika Feminin masih berlima ini dilihat tepat dengan sambutan ulangtahun mereka di samping menjadikan album ini kelihatan segar serta sesuai dengan keadaan semasa. Mungkin faktor hakcipta, hanya lagu-lagu yang biasa didengar daripada album 'Kini' dan 'Kembali' yang diambil. Sedikit unik apabila lagu raya malar segar Feminin turut disenaraikan kali ini. Pada pandangan kami, jika kompilasi ini menghimpunkan 20 lagu (bukan 14 lagu) bersesuaian dengan angka 20 tahun kewujudan Feminin menjadikan kompilasi ini lebih bermakna. Walau bagaimanapun, usaha ini amat kami hargai dan perlu menjadi milik anda sekiranya anda seorang GOFF!

3 ulasan:

  1. tlg carikkn album ni..tq...nnt wa bayar

    BalasPadam
  2. datang direct to NSR office kt jalan ipoh, bole jer beli direct sbb banyak chinese music shop kt Klang Valley dorang xder CD melayu

    BalasPadam