Jumaat, Jun 21, 2013

The Making Of... MTV Untukmu

Lain dari yang lain... itulah yang dapat kami simpulkan untuk entri kali ini. Eksklusif kami kongsikan pada anda dan belum pernah disiarkan kepada umum, rakaman-rakaman yang diambil ketika pembikinan MTV Untukmu. Secara asasnya, ini merupakan pengalaman pertama Feminin menjayakan rakaman MTV. Walaupun tiada pengalaman, namun disebabkan tahap profesionalism mereka yang tinggi, rakaman MTV ini dapat diselesaikan dalam masa yang singkat.

MTV ini menggabungkan nyanyian bersama tarian dan juga lakonan. Keseluruhannya sebanyak tiga set rakaman penuh untuk nyanyian berserta tarian telah dilakukan. Satu di stesen KTMB Kuala Lumpur dan dua di Taman Tasik Perdana (dahulu lebih dikenali sebagai Lake Garden). Rakaman-rakaman tersebut kami sertakan di bawah:

 
Untuk adegan lakonan pula, jalan ceritanya agak ringkas sesuai dengan kehendak lirik lagu di mana mengisahkan pasangan kekasih yang terpaksa berpisah disebabkan urusan peribadi. Saat-saat terakhir bersama, mereka nikmati sebelum si kekasih memulakan perjalanan. Kami himpunkan semuanya melalui sisipan berikut:

Secara keseluruhan, MTV ini tidaklah sehebat MTV Kini namun memandangkan ianya merupakan MTV pioner daripada Feminin, pujian harus diberi kerana sebagai artis baru ketika itu, mereka berjaya menghasilkan MTV yang 'cacthy' dan kena dengan 'selera' remaja pada masa itu. Untuk hasil terakhir MTV ini anda boleh lah melihatnya pada entri terdahulu (http://justfeminin.blogspot.com/2011/02/mtv-untukmu-feminin.html)... enjoy wacthing!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan