Rabu, Februari 20, 2013

Dee Boyz

Dalam usaha Feminin untuk mengukuhkan lagi nama mereka dan memastikan setiap kali muncul pasti memberi kesan maksimum kepada peminat mereka, Feminin mara setapak lagi dengan mewujudkan kumpulan penari pengiring mereka sendiri. Kumpulan penari ini telah diberi nama sebagai Dee Boyz. Kumpulan ini telah ditubuhkan pada tahun 1994 selari dengan kelahiran album kedua Feminin iaitu 'Kini'. Dee Boyz turut terlibat dalam penghasilan album ini sebagai penyanyi latar untuk lagu 'Sendiri'.

Kumpulan yang terdiri daripada enam remaja lelaki berbakat besar berumur dalam lingkungan belasan tahun ini sering dilihat mengiringi setiap persembahan Feminin khususnya di dalam rangka promosi album 'Kini'. Ketika itu Dee Boyz terdiri daripada Apai, Man, Wan, Fendi, Shah dan juga Leo.


Ahli asal Dee Boyz yang terdiri daripada 6 anggota.Setelah lebih setahun bersama-sama Feminin, dengan bakat serta pendedahan yang mereka ada pengurus Feminin iaitu saudara Edd berhasrat untuk menjadikan Dee Boyz sebagai artis rakaman yang bernaung di bawah Feminin Production. Namun mungkin kerana bukan rezeki mereka ditambah pula dengan kegawatan ekonomi ketika itu hasrat ini tidak menjadi kenyataan. Dee Boyz akhirnya dibubarkan apabila Feminin mengundurkan diri secara rasmi daripada dunia seni selepas kelahiran album ketiga mereka. Diakhir kewujudan kumpulan ini, Dee Boyz telah tinggal berempat iaitu Apai, Wan, Man dan Leo. Dua lagi anggota Dee Boyz telah mengundurkan diri atas faktor peribadi.


Bergambar dengan Feminin ketika mereka tinggal berempat.


Kini setiap anggota Dee Boyz telah membawa haluan masing-masing. Sehingga entri ini ditulis kami hanya berjaya mengesan tiga sahaja anggota Dee Boyz di mana Leo dan Man masih meneruskan kerjaya seni mereka sebagai penari profesional manakala Fendi bergerak aktif sebagai jurugambar profesional. Mereka bertiga ini boleh dihubungi melalui akaun facebook peribadi masing-masing iaitu Man (Azman Yusof), Fendi (Fendy Salleh) dan Leo (Leo Kwan). Lain-lain anggota terus menyepi tanpa khabar berita.Man bersama isteri ketika bergelar raja sehari.


Imej Fendi terkini yang lebih gemar untuk menyendiri.


Leo sekarang masih kekal 'comel' seperti dulu...

Disebabkan keterbatasan maklumat, mungkin ada informasi yang kurang tepat dan ia berlaku tanpa disengajakan. Kepada para pembaca, jika anda mempunyai maklumat lain berkenaan Dee Boyz atau cara-cara untuk menghubungi mereka bolehlah berkongsi kepada kami agar semua yang pernah menyumbang kepada keunggulan jenama Feminin suatu masa dahulu dapat disatukan kembali.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan