Rabu, Mac 07, 2012

Photos Collection - Showtime! (Part 1)

Alhamdulillah, masih berkesempatan untuk berkongsi minat 1Feminin kepada semua. Fokus untuk entri kali ini adalah kepada koleksi gambar persembahan yang pernah dijayakan oleh Feminin. Terima kasih kepada Gang of Feminin yang sudi berkongsi bahan dan kenangan terindah anda bersama-sama. To all... it is FEMININ Showtime!!!


Persembahan di Dataran Merdeka. Antara tempat popular untuk para artis melakukan persembahan dari dulu hingga kini.

Mendendangkan lagu 'Kini' ketika menyertai Konsert Warner Music. Antara kapsyen menarik ketika Feminin membuat persembahan. Thumbs up to photographer!

Menjayakan Konsert Tahun Baru anjuran Kumpulan Utusan. Pemilihan busana rugged ala Feminin yang memang menjadi! Dipadankan pula dengan aksesori tali leher dan tali pinggang.


Persembahan pada Anugerah Muzik Video. Antara acara anugerah utama negara dahulu sementelah dengan 'selera' artis ketika itu menghasilkan MTV-MTV yang berstandard antarabangsa. Namun anugerah ini telah berkubur atas faktor kewangan.

Feminin mendendangkan lagu 'Ride & Slide' bersama-sama penari latar mereka D'Boyz.

Pemilihan warna hitam menambahkan lagi ciri-ciri sofistikated Feminin yang disulami dengan gerak tari lincah mereka!


Persembahan di Pesta Konvokesyen. Dahulu pihak Universiti agak terbuka dalam menerima artis untuk sama-sama menjayakan Pesta Konvokesyen mereka. Kini hanya tinggal kenangan... hanya artis berakhlak A (pada penilaian pihak Universiti) sahaja yang layak masuk ke kampus mereka.

Menyampaikan lagu berhantu mereka 'Untukmu' dan 'Rentak Disko 123' pada Konsert Pesta Konvo UKM.

Ini pula aksi mereka di Konsert Pesta Konvo UUM. Ketika ini, mereka mendendangkan lagu 'Kini' dan 'Rindu'.


Persembahan-persembahan lain Feminin di tempat terbuka...

Show mereka di Panggung Anniversari Kuala Lumpur. Feminin dengan Lagu 'Untukmu' yang disampaikan secara 'live'.

Trademark tangan ke hadapan Feminin ketika mempersembahkan lagu 'Untukmu'.

Ini pula Feminin semasa menjadi artis undangan untuk Pertandingan 'Lux Singing Sensation' 1996 @ Live Centre Kuala Lumpur. Feminin turut merupakan duta Lux ketika itu.

Di Hard Rock Cafe semasa pelancaran album 'Untukmu'.


Persembahan di RTM. Tidak dapat dinafikan RTM merupakan antara medium yang sering mengundang Feminin untuk menjayakan rancangan terbitan mereka.

Rakaman HMI dengan lagu dendangan 'Cinta Abadi'.

Kenangan ketika menjayakan Konsert Senandung Serumpun RTM-TVRI. Feminin mewakili segmen artis remaja dengan lagu 'Rindu' manakala Indonesia dengan AB Three.

Sebagai artis jemputan HMI bersama Ning Baizura. Ketika ini mereka mendendangkan lagu 'Kehadiran'.

Masih dalam rancangan HMI bersama Ning Baizura. Ini pula semasa mereka menyampaikan fast song 'Pesanan'.

'Secret' from Feminin @ Fiesta HMI bersama Ziana Zain dan Amelina.

Ini hanyalah antara memori kita bersama Feminin suatu masa dahulu. Memang 'priceless' dan hanya kita yang tahu menilainya. Kepada gang yang lain... jika ada bahan bernilai berkenaan Feminin mohon kongsi pada kami untuk dipaparkan dalam blog ini... Feminin is OK!

6 ulasan:

 1. rindu sgt2 kt FEMININNNN!!!!! rasa mcm nk mjerit masa baca artikel/ulasan+tgk gambar2 ni..FeminiNinnnnnnnnnnn!!!! assSSssssssss!!!!! deqq norrrrrrrrrrrr!!!!! yatieeeEeeeeeeeee!!! watieeEEeeEeeeee!!!!! salah satu matlamat nk kje+stay KL kot2 bole follow FEMININ tp....:((

  BalasPadam
 2. Bagi mereka yang membesar dengan lagu, fesyen serta aksi Feminin, pasti merindui zaman indah ini... dan seterusnya mengharapkan ianya mampu diulangi... moga harapan Feminin tampil kembali ke dalam industri hiburan menjadi kenyataan suatu hari nanti...

  BalasPadam
  Balasan
  1. takde ke orang2 HMI nih nk buat rancangan khas memutar kembali persembahan2 live Feminin nih? mcm byk je kan?

   Padam
  2. Memang bamyak persembahan Feminin di RTM, kami turut berharap agar pihak RTM menayangkan kembali persembahan-persembahan ini untuk tatapan kita serta untuk tujuan merakam dalam format terkini agar boleh dikongsi di internet.

   Padam
 3. priceless........wish can see all of them again

  BalasPadam
 4. Salam, pernah mengikuti perkembangan Feminin sejak awal penubuhan kumpulan. Mohon dapat upload gambar-gambar persembahan yang melibatkan penari latar Dee Boyz? Minat juga dengan mereka ini..terima kasih.

  Umie

  BalasPadam