Rabu, Mei 11, 2011

Fiesta HMI

Untuk entri kali ini, kami ingin berkongsi dengan Gang of Feminin, sebuah rancangan terbitan RTM bertajuk Fiesta HMI. Rancangan yang diterbitkan pada tahun 1995 ini menampilkan 3 artis yang yang sedang popular ketika itu iaitu Feminin, Ziana Zain & Amelina.

Rancangan ini diterbitkan bersempena dengan kempen menderma Radiothon/Telethon yang dianjurkan oleh pihak RTM. Ketika itu, khidmat pesanan ringkas masih belum ada, apa yang perlu dilakukan, penonton akan menelefon talian bebas tol menggunakan telefon biasa dan menyatakan jumlah derma yang ingin disumbangkan kepada telefonis yang bertugas. Jumlah derma itu akan dicaj secara langsung ke dalam bil telefon pemanggil.

Dalam rancangan ini Feminin yang baru tampil dengan album 'Kini' serta berimej baru, telah mendendangkan 4 buah lagu secara langsung dan sebuah lagu bonus nyanyian ramai. Ternyata persembahan yang ditampilkan oleh Feminin tidaklah mengecewakan dengan tahap nyanyian tanpa miming mereka yang berada aras sederhana. Satu percubaan yang patut dibanggakan!


Opening Fiesta HMI 95 : Feminin mendendangkan lagu 'Untukmu'.


Closing Fiesta HMI 95 : Nyanyian kesemua artis untuk lagu 'Samba Raggae'.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan