Rabu, April 27, 2011

MTV Untukmu... Kini - Feminin


Sehingga ke tarikh entri ini diterbitkan, MTV 'Untukmu... Kini' merupakan MTV yang terakhir dihasilkan oleh kumpulan Feminin. MTV ini diterbitkan bersempena kelahiran album 'The Best of Feminin' juga merupakan album mereka yang terakhir yang dikeluarkan setakat ini.

Lagu 'Untukmu... Kini', satu-satunya lagu baru yang terdapat dalam album ini. Pada hakikatnya, lagu ini bukanlah sebuah lagu baru secara total kerana ianya merupakan rakaman semula lagu 'Untukmu' yang dipetik dari album pertama mereka yang juga lagu yang telah melonjakkan nama Feminin. Dengan sentuhan muzik yang lebih segar serta vokal terbaru Feminin yang lebih matang, penerbitan semula lagu ini sedikit sebanyak dapat mengubat kerinduan peminat-peminat mereka.

Secara keseluruhannya, MTV ini memaparkan sekitar proses rakaman lagu 'Untukmu... Kini' dan juga rangkuman sedutan MTV-MTV yang pernah diterbitkan sebelum ini. Dari segi kualiti bukanlah MTV yang boleh dibanggakan sangat tetapi dengan status MTV ini yang ala-ala DokuMTV, ianya memang mampu mengimbau nostalgia momen kegemilangan Feminin suatu masa dahulu.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan