Rabu, April 06, 2011

MTV Tetap Bersama - Feminin


MTV ini (yang kelima) merupakan antara MTV pelengkap kepada 'Video Kini Feminin' (kalau sekarang artis biasanya akan keluarkan DVD Karaoke...) yang diterbitkan oleh Warner Music sebagai salah satu strategi pemasaran mereka. Strategi yang nyata menjadi ini telah meletakkan Feminin pada aras yang tersendiri berbanding artis-artis lain khususnya artis berkumpulan padu suara.

Seperti MTV 'Sendiri', MTV ini juga lebih menekankan kepada gerak tari, kelincahan serta keceriaan Feminin dalam membuat persembahan. Ia selari dengan julat umur setiap anggota Feminin yang masih remaja serta konsep lagu-lagu yang dibawakan oleh mereka. Lagu 'Tetap Bersama' merupakan lagu yang menjawab persoalan atau gosip umum yang mengatakan Feminin akan berpecah disebabkan As ingin bergerak solo akibat ketidakpuasan terhadap pengurusan Edd. Ternyata ia hanya khabar angin sahaja dan lagu ini sebagai bukti menekankan lagi perpaduan di kalangan mereka masih utuh.

Penggambaran MTV 'Tetap Bersama' dilakukan keseluruhannya pada waktu malam dengan Feminin memilih penampilan yang agak gothic dan funky. MTV ini turut memperkenalkan kumpulan Dee Boyz sebagai kumpulan tari latar mereka. MTV ini diakhiri dengan menampilkan semua yang terlibat dalam membangunkan jenama Feminin seperti jurumekap, perunding imej, koreografi dan lain-lain lagi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan