Khamis, April 21, 2011

MTV Kehadiran - Feminin


MTV 'Kehadiran' merupakan satu-satunya MTV yang diterbitkan sempena pelancaran album ketiga Feminin iaitu 'Feminin Kembali'. Lagu 'Kehadiran' dipilih untuk dijadikan MTV kerana ia merupakan single pertama daripada album ini. Disebabkan kemelesetan ekonomi dunia yang secara langsung menggugat jumlah penjualan album, maka single-single Feminin selepas itu seperti 'Hanya Sekali', 'Ride & Slide' dan 'Cinta Abadi', tiada MTV yang diterbitkan.

Penggambaran MTV 'Kehadiran' ini keseluruhannya dilakukan di dalam studio dengan 2 persalinan. MTV ini tidak terlalu terikat dengan jalan cerita tetapi lebih kepada menonjolkan imej terbaru Feminin yang lebih elegan dan bergaya tinggi. Imej dan MTV ini juga dilihat sesuai dengan kematangan dan pertambahan umur Feminin selain selari dengan pemilihan mereka sebagai duta produk Lux. Ketika ini juga iklan terbaru Lux telah dilancarkan.

Walaupun dari segi kualiti MTV ini tidaklah setinggi MTV Feminin sebelum ini, namun MTV ini masih lagi berada pada tahap memuaskan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan