Rabu, April 13, 2011

MTV Dunia Cinta - Feminin


MTV 'Dunia Cinta' merupakan MTV terakhir yang diterbitkan yang juga single terakhir Feminin yang dipetik dari album 'Kini'. Penerbitan MTV ini juga secara tidak langsung telah melengkapkan koleksi 'Video Kini Feminin' yang mengandungi 6 MTV berserta temuramah anggota dan orang kuat dibelakang kejayaan Feminin. 

Jalan cerita MTV ini tidaklah terlalu ditekankan sementela penerbitnya mengambil pendekatan campuran antara jalan cerita dan juga teknik sinematografi. Lagu yang masih lagi berkisar kepada alam percintaan menceritakan kepada kerinduan seseorang kepada kekasih hatinya yang jarang/telah lama tidak bersua dan pada masa yang sama mula wujud kesangsian terhadap kesetiaannya.

Penggambaran dilakukan pada waktu malam dengan banyak bermain dengan pencahayaan. Tatarias Feminin juga amat 'trendy' dan 'stylish' menjadikan MTV lagu cinta ini lari daripada tipikal kebiasaan. Walaupun MTV ini merupakan MTV terakhir yang diterbitkan, namun pihak produksi tidak berkrompomi dengan kualiti penghasilannya. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan