Rabu, Februari 02, 2011

MTV Untukmu - FemininMTV 'Untukmu' daripada kumpulan Feminin ini merupakan MTV pertama daripada mereka. Ketika ini Feminin telah mengubah imej kepada berambut pendek. Selari dengan populariti mereka dan juga lagu 'Untukmu', MTV ini telah diterbitkan bersempena juga dengan kelahiran album debut mereka yang turut berjudul 'Untukmu'.

Jika dilihat dari segi mutu pengarahan dan penggambaran, MTV ini tidaklah boleh dianggap sebagai sangat berkualiti. Ia sekadar mewujudkan satu medium baru iaitu dalam bentuk visual untuk melonjakkan lagi nama Feminin serta mempromosikan album mereka.

Rakaman MTV ini telah dilakukan di Stesyen Keretapi Kuala Lumpur. Pada masa ini, stesyen ini merupakan antara ikon Kuala Lumpur yang setaraf dengan Stesyen KL Sentral. Bagi mereka yang pernah melalui zaman itu, kerana kepentingan Stesyen ini, terdapat hotel serta restoran makanan segera disini! Kini kesibukan dan keunggulan Stesyen ini hanya tinggal kenangan...

Walaubagaimanapun, sebagai artis baru ketika itu dengan genre muzik yang berbeza, penerbitan MTV ini sudah cukup dikira beruntung. Untuk semua, semoga MTV ini mampu mengembalikan nostalgia zaman 90an dahulu... Enjoy the moment!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan